Ще изпълня мандата, ще отида при президента с имена. Преминаваме към

...
Ще изпълня мандата, ще отида при президента с имена. Преминаваме към
Коментари Харесай

Мария Габриел пред Борисов: Ще изпълня мандата, ще отида при президента с имена

Ще извърша мандата, ще отида при президента с имена. Преминаваме към следния стадий - имена и състав на държавно управление, акцентира номинираната от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили за министър председател Мария Габриел. Тя разгласи, че ще предложи експертно държавно управление.

" Проведохме цяла седмица срещи, за мен в този момент е пристигнало време да минем към идващия стадий - поддръжка за държавно управление с първия мандат с ясни тематики и цели, експертно държавно управление от една година, само че към този момент ще си приказваме за имена и състав на Министерски съвет ", бяха точните думи на Мария Габриел.

Тя застана пред медиите в коридорите на Народното събрание дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това са първите й думи, откакто стана ясно, че от Политическа партия - Демократична България няма да поддържат първия мандат.

Ще дадем явен знак на Европейски Съюз, че в България ще има държавно управление, акцентира тя.

Запитана дали от ГЕРБ-СДС биха подкрепили държавно управление с втория мандат, Мария Габриел сподели: „ Не виждам политическата логичност в такова решение ”. 

Запитана дали е пожертвала еврокомисарското място, тя отговори: „ За мен беше значимо да бъдат спазени процедурите - от отпуск, до връчване на мандат, до доста ясната отговорност и съблюдаване на контракти. За мен е значимо да излъча същото обръщение, за което приказвам. Не може седмици и дни да приказваш, че искаш държавно управление и да не го направиш ”, сподели Габриел.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР